dinsdag 30 april 2013

HOEZO NIEUWSGIERIG?!


Op Koninginnedag vroeg m'n nest uit om bij een plasje ergens in Nederland aan de waterkant te gaan liggen, ik was hier pas één keer geweest om een kijkje te nemen. Rond 5:30 uur had ik me geïnstalleerd en het wachten was begonnen. Na een kwartier hoorde ik een stem fluisteren; ' goedemorgen, mag ik erbij komen liggen?', waarop ik antwoordde dat het geen probleem was, het was immers nog zo goed als donker en wat gezelligheid is altijd fijn toch? Na een gesprek met allemaal 'foto-pauzes' bleek dit Remco van Daalen te zijn, hem volg ik al enige tijd op zijn blog, erg leuk om elkaar in het veld te treffen. Na 3,5 uur wachten kwam er eindelijk wat actie binnen bereik van mijn camera. Er landde een kleine plevier (Charadrius dubius) op ongeveer 15m van mij af. Toch alvast beginnen met foto's maken dacht ik. En elke keer als mijn sluiter klikte kwam dit pleviertje dichterbij, dan toch maar doorklikken... En na een kwartier was ie zo dichtbij dat ik dit beeld kon maken, altijd leuk toch? 

maandag 29 april 2013

ADDICTIVE FLOWERS



Als je als natuurfotograaf bosanemoontjes (Anemone nemorosa) ziet staan, dan wil je ze op de foto zetten. Je gaat met je camera op de grond liggen en ongemerkt ben je zo een uur (of meerdere) verder. Erg leuk! Hier mijn resultaat. 

zaterdag 27 april 2013

FAT CHIN

Elk jaar rond deze tijd is het de tijd voor rugstreeppadden (Bufo calamita) om te paren. Ze zijn dan 's nachts erg actief en maken een geluid wat je misschien wel graag wilt horen, maar niet van dichtbij, want dit is niet goed voor je trommelvliezen! Ze blazen hun keel op en daar komt dan geluid vandaan. Ik heb ook een stukje gefilmd, dit kun je bekijken op youtube. Hier de link: http://www.youtube.com/watch?v=L45f8uCb6uk

zondag 21 april 2013

SOME ''SANDY'' ACTION



Eindelijk weer eens wat fauna voor de lens! Na de niet-blauwe-heikikkers vond ik op de Utrechtse Heuvelrug deze zandhagedis (Lacerta agilis). Ze waren met z'n drieën op een klein stukje achter elkaar aan het rennen, en dan moet er af en toe gerust worden! Lekker in het zonnetje kon ik deze foto maken. 

vrijdag 19 april 2013

MYSTERIOUS LANDSCAPE



Aangekomen bij een natuurgebied hier niet ver vandaan begon het net een beetje te regenen. Toen de regen ophield kwam er een ongelofelijk mooie mistlaag over het hele landschap. Dit had ik niet verwacht! Ik kon zo vlug geen mooie plek vinden om te fotograferen. Deze foto is net na dit moment gemaakt, te laat dus... Je kunt nog wel een beetje mist zien achteraan in het landschap!

zondag 14 april 2013

HAUTES FAGNES


 Landschapje

 Een 'opengevouwen' grasachtige plant lag te verdorren in de zon

Dit plantje wordt eenarig wollegras, het lijkt er nu totaal niet op!

Een dagje naar de Hoge Venen geweest in België, een erg mooi veengebied. Hier in Nederland was het zo'n 20 graden, in de Hoge Venen was het ongeveer 25 graden! En dan een wandeltocht van 10km, ook nog eens twee keer fout gelopen en uiteindelijk hadden we er 15km opzitten. En door het warme zonnetje was ik ook een beetje verbrand! 

maandag 8 april 2013

MOOR FROG


Elk jaar wacht ik met veel plezier op hét moment dat de paartijd van de heikikkers (Rana arvalis) begint. De mannetjes tonen dan een prachtige kleurverandering, ze worden blauw! Maar door het rare weer dit jaar waren ze er wel, met volgens mij veel tegenzin door de kou, en dan ook nog eens vaal blauw. Dus helaas geen mooie blauwe heikikkers kunnen fotograferen. Wel verscheen er vlak bij mij een heikikker in tegenlicht, dan hoeven ze toch niet zo blauw te zijn..? :-)