zondag 29 september 2013

COTTONGRASS IN THE SPOTLIGHT

Voor landschapsfotografie gebruiken veel fotografen filters, hier krijg je vaak erg mooie resultaten mee! Dit wilde ik ook wel eens proberen. Van Gerard Schouten heb ik nu een set te leen met drie verschillende grijsverloopfilters en een ND-filter. Dus hier ben ik nu regelmatig mee aan het oefenen/expirimenteren, erg leuk om te doen! De laatste keer dat ik in het veld was om de zonsondergang te fotograferen lukte het helaas niet helemaal naar wens. Ik wilde met een externe flits wat veenpluis dat er stond wat bijlichten, met de gedachte dat het misschien wel mooi was. Na vanalles geprobeerd te hebben kwam ik met dit resultaat thuis, de flitser uit beeld, op volle kracht, recht naar beneden op het veenpluis gericht. Ik moet zeggen dat ik zeker niet ontevreden ben met het resultaat!

maandag 23 september 2013

HÉT OERGELUID

Niet alleen op de Veluwe, maar ook een plek wat dichter bij huis ''wonen'' edelherten (Cervus elaphus). Tijdens een excursie met school zijn we naar deze prachtige dieren gaan kijken. 's Morgens om 7:00 uur stonden we op de afgesproken plek en liepen we op het geburl af. Ongelofelijk mooi om dit te te bekijken en te horen. Na op een observatietoren alles overzien te hebben zag ik een mannelijk edelhert in een bosrand liggen, dat hert leek me wel super om op de foto te zetten aangezien ik daar ook dichterbij kon komen. Aangekomen heb ik een half uur lang naar dit hert gekeken, geluisterd en natuurlijk foto's gemaakt. Toen liep het hert naar een langskomende hinde om vervolgens nog even te laten merken hoe groot en sterk hij wel niet was. Een prachtig schouwspel!

zaterdag 21 september 2013

CREATIEF ZEELAND


Samen met de IVN-groep waar ik lid van ben, zijn we een weekendje naar het Verdronken Land Van Saeftinghe geweest, een erg mooi gebied in de provincie Zeeland. Hier heb ik geprobeerd wat meer creatieve foto's te maken. Op de eerste foto een scholekster (Haematopus ostralegus) op een stuk wad waar het net eb begint te worden, en op de tweede foto een modderig stuk met barsten en vogelsporen.

donderdag 5 september 2013

ON TOP OF THE REED

Vandaag vond ik een koppel paapjes (Saxicola rubetra). Een van de twee zat telkens bovenop rietstengels en dit leek me wel erg leuk. Dus op mijn allerbest, door het hoge gras en de lage begroeiing ernaartoe getijgerd en toen gewacht tot dit leuke vogeltje op een mooie plek ging zitten. Helaas was het deze dag erg heet (voor niemand fijn volgens mij!), zo ook voor dit paapje. Ze hadden bijna constant hun snavel open om af te koelen.