woensdag 18 december 2013

JACK IS THE NAME

Een dagje vrij van school, dus ging ik met de 'bokjesman van Nederland' naar een goede plek voor deze vogels, waar ik geen genoeg  van kan krijgen! Ze zijn zo goed gecamoufleerd dat ik ze zelf niet kan vinden in een heideveld zo groot als zes voetbalvelden, daar heb ik een expert voor nodig! Vanmorgen hebben we 16 exemplaren gezien, best veel! Maar helaas waren er maar twee die even fotomodel wilde spelen voor mij. De temperatuur moet nog wat zakken, dan is de kans om ze te fotograferen wat groter. Maar de temperatuur moet ook niet te laag zijn, want dan gaan ze van heidevelden naar sloten. Ik heb een idee in mijn hoofd met de groothoeklens, maar jammergenoeg was dat vandaag niet gelukt, volgende keer beter!

zaterdag 14 december 2013

PURPLE SILHOUETTES

Zaterdagmorgen was ik te vinden op het strand van Hoek van Holland, hier kom ik vaker en heb ook vaker leuke plaatjes kunnen maken. Helaas zat er niks op het strand behalve heel veel meeuwen. Dus ben ik op de pier gaan kijken waar altijd wel steenlopers en paarse strandlopertjes zitten. Op de foto het silhouet van twee paarse strandlopers (Calidris maritima).

dinsdag 10 december 2013

DRIJVEND FOTOGRAFEREN

Vanmorgen zijn de eerste resultaten binnengedruppeld van het fotograferen vanuit mijn drijfhut! Al verschillende keren ben ik het water ingegaan om te fotograferen, en dus tot gisteren zonder resultaat, eenden zijn toch best wel schuw. Het was een prachtige ochtend! Een laagje mist boven het water, weinig tot geen wolken wat resulteerde in een mooie zonsopkomst. Ik moet nog veel gaan drijven om betere resultaten te krijgen, maartoch, als eerste foto mag ik er niet mee ontevreden zijn denk ik. Het sfeertje in de foto is net zoals het was voor dat prachtige licht verscheen.