zondag 25 januari 2015

WONDERFUL CREATURES

Ik begon de dag vol verwachting met het inventariseren van vier vleermuisbunkers. Een hiervan heb ik afgelopen jaar tijdens mijn afstudeerstage een nieuwe inrichting gegeven. Helaas was deze bunker nog te droog en dus geen vleermuizen. In de andere drie troffen we er verschillende aan, dus toch nog vleermuizen gezien :-) Ik blijf het prachtige dieren vinden en nog meer wanneer je weet wat ze allemaal kunnen en hoe ze leven.
In de middag ben ik naar Utrecht gereden waar ik in het kader van de Marius van der Sandt beurs met David Peskens en Tjeerd Visser een lezing van Frans Lanting heb bijgewoond. Weer een prachtige kans om veel te leren en inspiratie op te doen.

zondag 4 januari 2015

WEIRD NAME

De Engelse benaming van deze goudvink is 'bullfinch'. Waarom met deze Engelse naam dit prachtig gekleurde vogeltje verwezen wordt naar een stier heb ik geen idee van. Behalve dat de goudvink een gespierde nek lijkt te hebben... Achja, wat maakt het ook uit, toch?
Meestal verwacht je zulke soorten niet midden in een stad, hier was dat wel het geval. De bomen waar ze in foerageerden staan aan de rand van een honden-uitlaat veld waarlangs aan de ene kant een drukke weg is, aan de andere kant flats, aan weer de andere kant een kanaal met fietspad erlangs, en aan de overige kant, je raad het al, ook flats! Heel apart om te fotograferen terwijl je constant bekeken lijkt te worden, overal mensen met blaffende honden en fietsers. Maar toch een leuke beleving, weer eens wat anders zal ik maar zeggen?

vrijdag 2 januari 2015

MOVING WATER

Lekker fotograferen aan het strand, altijd leuk. Het water komt op onverwachte momenten ineens verder dan je denkt. Ook bij deze foto kreeg ik dus natte voeten :-)

donderdag 1 januari 2015

2015

De eerste stappen in 2015 zijn gezet, iedereen veel geluk en veel mooie (foto)momenten in het nieuwe jaar gewenst!