zondag 26 februari 2012

DODAARS



Vanmorgen dit prachtige vogeltje voor de lens gehad. Deze dodaars (Tachybaptus ruficollis) kwam even op het geluid van de sluiter af waardoor ik ook een kopportretje kon maken.
Wederom een geslaagde ochtend!

donderdag 23 februari 2012

ROOTS

Ook deze maand sta ik weer in de Roots! Bij foto van de maand ben ik bijna in de prijzen gevallen, het gaat om de foto van de reebok.
Commentaar:
''Goede toepassing van een geringe scherptediepte. Mooie houding van de ree en een uitstekende klassieke compositie met de ree op een derde van de breedte en de hoogte.''

zondag 12 februari 2012

BOKJES




Deze ochtend was toch wel zo mooi! Samen met Gerard Schouten en Jan Timmermans naar bokjes (Lymnocryptes minimus) gezocht. Het eerste bokje dat bleef zitten was leuk, maar de tweede was nog leuker zeg! Al deze foto's zijn van het tweede bokje. Totaal 9 bokjes waarvan 6 in één sloot! Maar wat was het koud tijdens het fotograferen! Zittend in de modder... Geen van deze foto's zijn gecropped. De derde foto die je ziet ben ik wel heel erg blij mee! Deze is met de groothoek-lens gemaakt en zo'n beeld had ik al erg lang in mijn hoofd.

donderdag 2 februari 2012

MEREL

Vandaag 2,5 uur in een prachtige schuilhut gezeten. Helaas niet voor de lens gehad waar de hut voor gemaakt is, namelijk buizerden (Buteo buteo). Wel landde er af en toe een ekster, en rondom de hut waren verschillende merels (Turdus merula) druk bezig.