maandag 20 juli 2009

DE ''BIKKELS''








Nadat we dus bij de korenschoven waren geweest (zie vorige post) reden we naar de ''Bikkels'', waar ik opzoek ging naar hagedissen, die ik helaas maar een gezien heb. Maar het ging natuurlijk niet alleen om de hagedissen, ik heb ook nog een vrouw steenrode heidelibel kunnen fotograferen, een mier en een juffer.

LANDSCHAP MET KORENSCHOVEN












Onderweg naar de ''Bikkels'' zagen we een weiland met allemaal korenschoven en een molen in een weiland ernaast, reden genoeg om even uit te stappen en foto's te maken. Een paar foto's ervan zie je hier. Nadat ik de foto's had gemaakt reden we verder naar de ''Bikkels'', de foto's daarvan zie je in de volgende post.

vrijdag 17 juli 2009

ZWAAN, EEND, ZWEEFVLIEG





Vandaag ging ik naar 't kasteel in Heusden, waarachter een poel is. Daar zaten drie zwarte zwanen en enkele eenden. Ook heb ik ondanks de wind een zweefvlieg kunnen fotograferen. Daarna ging ik naar het park in Asten waar veel eenden zitten, daar heb ik de eenden-foto gemaakt.

woensdag 15 juli 2009

GROOTE PEEL













Gisteren ging ik vroeg naar bed om vandaag vroeg op te staan. Ik was om kwart over zes in de Groote Peel waar ik bij aankomst een ree tegenkwam die mij helemaal niet in de gaten had. Een stuk verder zag ik de gladde slang waar ik eigelijk voor kwam. Na ongeveer twee uurtjes wachten kwam de slang naar buiten om zich op te warmen, toch niet voor niets gewacht! Maar de slang was ook weer snel weg. Tijdens het wachten had ik nog verschillende soldaatjes en andere insecten gefotografeerd. Daarna naar de vogelkijkhut waar de dodaars twee jongen had (op de foto probeert een van de jongen op de rug van een van de ouders te klimmen) en een aalscholver die in 't zonnetje zat. Toen liep ik terug naar mijn fiets en ging ik naar huis, het was al kwart over twaalf.

maandag 13 juli 2009

SOLDAATJE


Ik ging gisterenavond even naar de Peel geweest voor de Phegeavlinder, maar die heb ik helaas niet gezien. Waarschijnlijk omdat ik te laat was. Dus maar andere dingen zoeken, en kwam ik verschillende soldaatjes tegen.

vrijdag 10 juli 2009

PUBLICATIE

Dit keer eens iets anders dan een foto. Er is namelijk een foto van mij gepubliceerd van de heikikker in het IVN-blad Laarbeek. Klik in het blogarchief op ''maart'' en dan ''heikikker'', de bovenste foto is gebruikt in het IVN-blad. Het artikel staat op bladzijde 31 en 32 en op bladzijde 32 staat de foto.

zondag 5 juli 2009

BLAUWE REIGER




Ik ging vandaag weer eens foto's maken, bij de visvijver die dicht bij ons ligt.
Er was heel weinig te zien, wel veel muggen, dus liep ik maar door. Toen ik bijna terug was bij mijn fiets, stond er aan de waterkant een blauwe reiger! Deze stond even naar mij te kijken en ik maar foto's maken. Na enkele foto's gemaakt te hebben ging ik er iets dichterbij staan en de reiger kwam ook naar mij toe gelopen. De eerste foto (het kopje) is genomen op 400 mm en de tweede foto op 165 mm!!