maandag 26 juli 2010

NOORWEGEN 5
We zijn aangekomen op het eiland Runde, dat bekend staat om het grote aantal zeevogels (o.a. jan van genten, alken, zeekoeten, drieteenmeeuwen, noordse stormvogels en vooral papegaaiduikers). Maar we zijn wat laat in het seizoen en dus hebben we alleen de jan van genten, alken en papegaaiduikers gezien, maar dat is ook mooi! 's Avond komen de papegaaiduikers aan land om een slaapplek te zoeken voor de nacht, dus dan is het heel druk op de rotsen. Hieronder foto's van de papegaaiduikers, jan van genten en grote jagers die we ook verschillende hebben gezien.

3 opmerkingen:

 1. hallo jarno,
  GRANDIOOS ZEG, IK HOOR NET DE VERHALEN VAN JE VADER. WAT MOETEN JULLIE EEN GRANDIOZE VAKANTIE HEBBEN GEHAD!!!!!!!!!!!!!
  GR.
  TANTE WILLIE

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Jarno, Hier een reactie van je neef in Cambodja. Erg gave foto's. Vooral die van die papegaaiduikers. Dat blijven toch altijd mijn favorieten. Helaas heb ik ze alleen in de vlucht gezien in Skye island, Schotland.
  Ook dat eland is tof. Je zult wel een onvergetelijke vakantie gehad hebben. Ik ben onlangs naar Borneo geweest en heb daar nog wat onderwater foto's gemaakt van schildpadden. Weer wat andere koek.
  Groetjes,
  Bart

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier zal jij je hart wel ophalen, zo'n prachtige natuur en dan die diversiteit aan vogels en andere dieren, adembenemend mooi aan je foto's te zien.. vooral deze laatste serie met de papegaaiduikers valt bijzonder in mn smaak ! Ben zelf net terug van Madeira, veel groen, laagtes en hoogtes, veel bloemensoorten maar weinig vlinders/insekten of andere dieren. Hoop dat je er n fijne vakantie had !
  groetje,
  AmaZony

  BeantwoordenVerwijderen