zaterdag 10 september 2011

OOSTVAARDERSPLASSEN

Aalscholver (Phalacrocorax carbo)
Aalscholver
(Amerikaanse? ring op de snavel) tafeleend (Aythya ferina)
Visdief (Sterna hirundo)
Knobbelzwanen (Cygnus color)
Bever? (Castor fiber) Beverrat? (Myocastor coypus)
Bever? Beverrat
Ruigpootbuizerd? (Buteo lagopus)
Edelherten (Cervus elaphus)
Lepelaar (Platalea leucorodia)
Samen met drie mensen van het IVN een weekend naar de Oostvaardersplassen geweest, een prachtig gebied in Flevoland.
's Morgens in het donker zaten we al in de eerste vogelkijkhut van de dag, waar na een tijdje de lepelaar kwam. Daarna toen deze wegvloog samen met veel ganzen zijn we naar een andere vogelkijkhut gegaan waar we onderweg edelherten zagen, en vanuit de kijkhut nog veel meer, en ook de zeearend! Toen we weer terug gingen zagen we in een boom een buizerd zitten, waarschijnlijk zelfs een ruigpootbuizerd! En toen we op een bruggetje stonden zagen we dat er iets aan kwam zwemmen, wat heel erg op een bever leek, maar het kon natuurlijk ook een beverrat zijn. Volgens iemand in het bezoekerscentrum was het een bever. Erg leuk dus! Daarna gingen we nog even kijken in de vogelkijkhut waar we als eerste waren en daar kwamen twee knobbelzwanen aangevlogen. Daarna naar weer een andere kijkhut waar aan de zee-kant een visdief op een paaltje zat. Daarna toen we naar de laatste kijkhut van de dag wilde gaan kwamen we eerst in bezoekerscentrum ''De Trekvogel'' waar een man ons vertelde dat er vlak bij een klein waterhoen gezien was! Die wilde ik natuurlijk ook wel zien, dus wij er naartoe, maar aangekomen bij de vele auto's die er stonden hoorde we dat de klein waterhoen al enkele uurtjes niet meer gezien was. Dus toch maar weer terug naar de geplande kijkhut waar ik de aalscholver op de foto heb gezet, en de tafeleend. Een erg leuk weekend was het!

1 opmerking:

 1. Misscien dat jij me mooi kan helpen.
  Kijk ik fotografeerde dan altijd met mn stiefvader Ernst Dirksen maar wegens omstandigheden thuis doe ik dat voorlopig niet meer en ik wil graag mijn Fotografie doorzetten.
  Naast dat wij een x samen op pad kunnen gaan, dat je misscien ook tips hebt om als een jonge jongen van 16 jaar je hobby kan uitbreiden.
  Zoals welke plekken kan ik heen, waar vind ik mooie landschappen,dieren en ook mooie macrofotos te maken.

  Groeten,

  Jonathan Boot Fotografie

  BeantwoordenVerwijderen