donderdag 6 oktober 2016

LAZY IN THE SOUTH

Na de Tatra enhet Slowaaks Paradijs zijn we afgereisd naar het zuiden van Slowakije. Niet zo bekend, geen bergen, wel heuvels, maar misschien wel het mooiste gedeelte van de vakantie. We verbleven de laatste tien dagen op camping Lazy in Cerovo. Een boerencamping gerund door een Nederlands gezin. En wat een soortenrijke omgeving! Meer dan 90 soorten dagvlinders, nog niet over de nachtvlinders gesproken. Libellen, vogels enz. En ook niet te vergeten erg veel zoogdieren, vooral damherten. Gewoon langs de weg, in de weilanden, op de camping, in graanvelden. Overal waren herten, zeker van zonsondergang tot zonsopkomst. Maar wel erg mooi dus! De oprit van de camping was erg lang en liep door twee grote graanvelden naar beneden. Bovenaan hadden we een mooi uitzicht op de hoogste berg van het zuiden (in de verte op de foto) en de zonsondergang.

Andere campinggasten waren helemaal nachtvlinder-gek, Jan en Jannie. Ze bezoeken de camping jaarlijks en delen hun passie van vlinders met alle geïnteresseerden. Zo hebben we ook avonden genachtvlinderd op licht.

Genieten geblazen dus!

Voor nu even het laatste blogje over Slowakije, ondertussen heb ik ook nog een lang weekend Dublin bezocht waar ik mijn volgende blog aan zal besteden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten